Thursday , May 23 2024

Operatie Miopie

De la aparitia miopiei la operatie miopie

Miopia este un defect de vedere care va permite sa vedeti obiectele apropiate clare, dar obiectele indepartate sunt neclare. De la cauzele aparitiei acestui defect al vederii si pana la nevoia de operatie miopie, puteti afla tot ce conteaza despre aceasta.

Cititi pana la final daca ati fost depistat cu acest defect al vederii. De asemenea, articolul vi se potriveste si daca banuiti ca ati avea miopie, desi nu ati fost supus unui control oftalmologic.

Ce trebuie stiut inainte sa te gandesti la operatie miopie?

De ce sa optati pentru Operatie Miopie? Miopia este o eroare de refractie. Erorile de refractie apar atunci cand ochiul nu focalizeaza lumina corect pe retina. Acea focalizare se numeste refractie (indoire).

Pentru a vedea clar clar, razele de lumina trebuie sa treaca prin cornee si cristalin. Corneea si cristalinul refracteaza lumina, astfel incat aceasta aterizeaza pe retina. Retina transforma lumina in semnale care ajung la creier si devin imagini. In cazul erorilor de refractie, forma corneei sau a cristalinului impiedica indoirea corecta a luminii.

Operatie MiopieCand lumina nu este focalizata pe retina asa cum ar trebui, vederea dvs. este incetosata. Miopia este o afectiune comuna care afecteaza aproximativ 25% dintre oameni la nivel mondial conform studiilor. Este o tulburare de focalizare a ochiului, nu o boala a ochilor.

Miopia la copii poate fi mostenita. Daca un parinte are miopie, copilul sau poate avea si el aceasta problema. Miopia este adesea descoperita la copii la varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani. In anii adolescentei, cand organismul creste rapid, miopia se poate agrava. Intre 20 si 40 de ani , de obicei exista putine schimbari.

Miopia usoara se numeste miopie scazuta. In plus, miopia severa se numeste miopie inalta. Miopia ridicata se va stabiliza de obicei intre varstele de 20-30 de ani. Persoanele cu miopie se confrunta cu un risc mai mare de a avea o retina detasata.

Acesta este momentul in care tesutul din spatele ochiului se ridica sau se desprinde de peretele ochiului. Este o problema grava a ochilor care poate provoca orbire. Este important sa vizitati in mod regulat un oftalmolog pentru examene de verificare a retinei.

Cauzele aparitiei miopiei si simptomele acesteia.

Miopia este cauzata de o cornee prea curbata. Poate fi cauzata si de un ochi care este mai lung decat in ​​mod normal. In ambele cazuri, razele de lumina sunt focalizate in fata retinei si nu asupra acesteia. Unele studii au descoperit ca petrecerea unui putin timp petrecut in aer liber in copilarie creste riscul de miopie.

Avand miopiei apar si simptomele precum durerile de cap, oboseala ochilor sau probleme in a vedea obiectele aflate la distanta. Aceste simptome pot deveni mai evidente atunci cand copiii au varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani.

Cum poate fi diagnosticata miopia?

Medicul oftalmolog poate diagnostica miopia ca parte a unui examen oftalmologic cuprinzator. Acesta va efectua un test standard de vedere si va va cere sa cititi scrisorile pe o diagrama plasata la celalalt capat al camerei. Medicul dumneavoastra va folosi anumite dispozitive de examinare pentru a afla ce cauzeaza miopia.

Un retinoscop straluceste in ochi o lumina speciala care se reflecta in retina. Retinoscopia poate arata daca o persoana este miop sau hipermetrop. Un foropter masoara cantitatea de eroare de refractie pe care o aveti. De asemenea, ajuta la determinarea retetei potrivite pentru a va corecta vederea.

Tratamentul miopiei

Nu exista o metoda optima de corectare a miopiei. Cea mai potrivita corectie pentru tine depinde de ochii tai si de stilul de voata. Unele persoane aleg sa poarte lentile de contact sau ochelari de vedere.

Exista in schimb persoane care sunt tentate de o operatie miopie. In cele mai multe cazuri, acest tip de interventie chirurgicala remodeleaza corneea cu un laser pentru a regla modul in care lumina trece prin ea. Exista mai multe tipuri de proceduri in acest sens, cum ar fi Lasik, Epi-Lasik, PRK.

Citeste si...

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov Alegeti un Ortodont Brasov cat mai bun. El va va sta mereu la …

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov Este important sa aveti in vedere un serviciu cat mai bun de …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Sfaturi Utile Legate De Implanturi Un serviciu cat mai bun de …