Monday , July 22 2024

Tiny House

Tot ce trebuie sa stim despre Tiny House

Tiny House este un concept care devine din ce in ce mai popular si in Romania, iar in continuare vom discuta despre acesta. Asadar, din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de aceste case de mici dimensiuni.

Unii le prefera pentru a locui in ele, altii le construiesc pentru a le vinde altor persoane sau pentru a le inchiria.

Acest concept a luat nastere in Statele Unite ale Americii dar s-a extins si in Europa, inclusiv in tara noastra.

In America au aparut aceste casute datorita mai multor factori. Economia aflata in colaps sau Uraganul Katrina au determinat oamenii sa opteze pentru aceste locuinte. Costurile erau accesibile pentru toata lumea si uite asa, fenomenul a luat amploare, iar aceste case exista in toata lumea.

Cine prefera sa locuiasca in Tiny House?

Cu siguranta exista diverse categorii de persoane care si-ar dori sa locuiasca intr-o astfel de casa. Cel mai adesea insa persoanele singure sau cuplurile mai tinere care nu au copii isi indreapta atentia spre aceste case. De asemenea, sunt la fel de populare si in randul persoanelor care intra la pensie.

Exista multe motive pentru care tinerii sunt mai interesati de casele mici. De exemplu, dat fiind faptul ca nu au o varsta inaintata nu au avut timp sa lucreze foarte mult.

Acest lucru inseamna si ca nu au reusit sa adune suficienti bani pentru a-si permite un apartament sau o casa mai mare. O casa de dimensiuni reduse este perfecta pentru cei care au bugetul limitat.

Aici ne referim atat la costul de achizitie cat si la costul constructiei pentru cine isi construieste Tiny House -ul pe cont propriu.

Tiny HouseSi in ceea ce priveste cheltuielile si intretinerea unei asemenea case, acestea sunt reduse. Deci pentru tinerii cu buget redus si care nu doresc rata la banca, aceste locuinte sunt perfecte.
Pentru pensionari in schimb, pot fi de asemenea solutia perfecta. Acestia au ajuns la o varsta frumoasa si isi doresc sa petreaca mai putin timp lucrand.

Tiny House

Isi doresc sa plateasca mai putini bani pentru intretinere si alte cele. In acest sens, aleg sa locuiasca intr-o astfel de casa. Cat timp au gaz si curent electric, se pot uita la tv si duc o viata decenta, pentru ei o locuinta de dimensiuni reduse este perfecta.

De asemenea, pentru persoanele singure nu exista o solutie mai buna decat o asemenea locuinta. Decat sa locuiasca in continuare intr-o garsoniera sau cu chirie, multe persoane singure opteaza pentru Tiny House. Pentru aceste persoane, o asemenea casa este mai mult decat suficienta in ceea ce priveste spatiul. Este caminul perfect in care pot duce o viata lipsita de griji.

Avantajele unei asemenea locuinte

Cei care locuiesc in Tiny House se pot bucura de foarte multe avantaje. Am decis sa vi le facem in continuare cunoscute pe unele dintre acestea.

1. Libertate

Exista persoane care mereu si-au dorit sa poata calatori foarte mult. Alte persoane au fost nevoite sa isi schimbe locul de munca si sa plece intr-o alta localitate, la o distanta considerabila de locul actual. Ei bine, pentru aceste persoane exista Tiny House.

Pot sa plece unde doresc si cand doresc, cuplandu-si casa la masina. Se pot plimba si pot vizita orice localitate doresc si au totusi acel loc numit acasa, oriunde s-ar duce. Practic au libertatea de a ajunge unde doresc avand locuinta cu ei. Ce poate fi mai frumos de atat?

2. Trai decent la costuri minime

Multe persoane isi doresc o asemenea locuinta pentru ca au parte de conditii de trai decente. Au unde sa doarma, au apa calda, au gaz si curent electric. Practic au tot ceea ce este necesar pentru un trai decent. Si mai mult decat atat, se pot bucura de toate acestea la costuri foarte atractive. Pentru cei care doresc un trai decent la costuri minime, aceste casute sunt perfecte.

3. Aspect estetic

Multe persoane prefera aceste locuinte datorita aspectului estetic fabulos. Exista mii de modele de Tiny House construite deja, iar cei care doresc o asemenea locuinta au de unde sa se inspire. Indiferent de locul in care este amplasata casuta, aceasta are un farmec aparte. Ca este la munte sau la mare, in oras sau in mediul rural, aduce un plus la estetica zonei.

Sunt potrivite si pentru cei care isi doresc o locuinta moderna pe un teren de dimensiuni reduse in oras, dar si la sat. Aici pot fi alese aceleasi locuinte moderne sau se poate opta pentru casute in stil rustic. Indiferent de preferinte, vor arata fabulos.

Citeste si...

Tocuri Reglabile

Tocuri Reglabile

De ce as alege tocuri reglabile pentru usi? Cand vine vorba despre designul si functionalitatea …

Termopan Brasov

Termopan Brasov

Ce motive am sa aleg geamurile termopan Brasov? Geamurile termopan Brasov sunt considerate pe buna …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

De ce aleg geamuri termopan Brasov proprietarii locuintelor? Majoritatea proprietarilor de case si apartamente, isi …