Monday , July 22 2024

Proiectare Instalatii

De ce sunt necesare serviciile de proiectare instalatii electrice?

Pentru a efectua o instalatie electrica a unui imobil, sunt necesare serviciile de proiectare instalatii electrice. Acest articol va ofera informatii deosebit de importante despre instalatiile electrice. Aflati cine poate efectua o proiectare a unei instalatii electrice, si ce contine o instalatie electrica.

Cine realizeaza servicii de proiectare instalatii electrice?

Precizam faptul ca o astfel de instalatie este efectuata respectand un proiect efectuat de catre o firma de specialitate, autorizata ANRE. Este deosebit de important ca proiectarea sa fie realizata de catre experti autorizati ANRE pentru evitarea oricarui pericol. Posibilele pericole sunt de incendiu sau de electrocutare.

Proiectare InstalatiiAsadar, toti cei care au nevoie de ajutor in acest sens, pot cauta o firma de specialitate, autorizata ANRE. Expertii din cadrul unei astfel de firme vor proiecta cele mai accesibile, eficiente si fiabile sisteme electrice.

Acestea vor permite implementarea facila, in conditii extrem de sigure atat pentru angajati cat si pentru beneficiari. Siguranta, eficienta si ergonomia sunt deosebit de importante pentru o instalatie electrica performanta. Tocmai din acest motiv, expertii vor folosi cele mai bune accesorii si cablaje, cu o durata indelungata de functionare. Acestea nu vor necesita intretinere ulterioara.

Tot referitor la serviciile de proiectare instalatii electrice mai avem ceva de mentionat. Pot fi efectuate servicii de proiectare a instalatiilor atat in cazul imobilelor noi cat si in cazul celor vechi.

Din ce este realizata o instalatie electrica?

Acum ca am vazut cine se ocupa de serviciile de proiectare instalatii electrice, trecem mai departe. Vom vedea in cele ce urmeaza din ce este realizata o instalatie electrica. Cititi cu mare atentie, mai ales daca urmeaza sa va fie finalizata casa si trebuie sa vina specialistii pentru efectuarea instalatiei.

O instalatie electrica cuprinde toate echipamentele electrice fixe care se alimenteaza prin intermediul contorului de energie electrica. Include cablurile care sunt de obicei ascunse in pereti si tavane, accesorii (cum ar fi prize, intrerupatoare si corpuri de iluminat) si unitatea de consum (cutia de sigurante) care contine toate sigurantele. Amintim aici intreruptoarele, si de preferinta, dispozitivele de curent rezidual (RCD-uri).

Exista multi factori care contribuie la o buna instalatie electrica, cum ar fi:

  • Asigurarea ca exista suficiente prize pentru aparatele electrice, pentru a minimiza utilizarea adaptoarelor de priza cu mai multe cai si a cablurilor trase.
  • Capacele sunt montate pentru a preveni contactul degetelor cu piesele sub tensiune (intrerupatoarele rupte sau deteriorate trebuie inlocuite fara intarziere).
  • Este instalat un dispozitiv de protectie pentru curent rezidual (RCD) pentru a oferi protectie suplimentara impotriva socurilor electrice.
  • Exista aranjamente satisfacatoare de impamantare pentru a se asigura ca o siguranta sau un intrerupator poate elimina rapid o defectiune electrica inainte de a provoca un soc electric sau un incendiu.
  • Acolo unde este necesar, exista aranjamente de protectie satisfacatoare (deci orice risc de soc electric este minimizat pana cand o defectiune este eliminata).
  • Sunt prevazute circuite suficiente pentru a evita pericolul si pentru a minimiza inconvenientele in cazul unei defectiuni.
  • Cablurile sunt selectate si instalate corect in raport cu siguranta sau intrerupatorul care protejeaza circuitul.

Un RCD (dispozitiv de curent rezidual) este un dispozitiv care salveaza vieti care este conceput pentru a preveni un soc electric fatal daca atingeti ceva sub tensiune, cum ar fi un fir gol. Ofera un nivel de protectie pe care sigurantele obisnuite sau intreruptoarele de circuit nu il pot oferi.

Citeste si...

Tocuri Reglabile

Tocuri Reglabile

De ce as alege tocuri reglabile pentru usi? Cand vine vorba despre designul si functionalitatea …

Termopan Brasov

Termopan Brasov

Ce motive am sa aleg geamurile termopan Brasov? Geamurile termopan Brasov sunt considerate pe buna …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

De ce aleg geamuri termopan Brasov proprietarii locuintelor? Majoritatea proprietarilor de case si apartamente, isi …