Thursday , May 23 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Care este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din tara?

Daca esti genul de persoana pasionata de istorie dar si de religie, trebuie sa vizitezi o biserica evanghelica fortificata. Vei avea astfel posibilitatea de a vizita un lacas de cult cu o bogata istorie in spate.

Exista mai multe biserici evanghelice in tara noastra, iar cele mai multe dintre acestea se afla in Transilvania. Doar in judetul Brasov printre altele se numara trei astfel de biserici. Exista insa biserici evanghelice fortificate si in judetele Sibiu, Mures sau Alba.

Despre aceste biserici vom discuta in randurile care urmeaza. Vei putea chiar sa descoperiti care este cea mai cunoscuta biserica de acest tip din tara noastra. Asadar, in cazul in care am reusit sa iti starnim interesul, iti propunem ca in urmatoarele minute sa ramai alaturi de noi. Vei descoperi informatii mai mult decat interesante.

Cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din Romania

In mod evident, daca te-ai gandit sa vizitezi bisericile evanghelice fortificate din tara, vrei sa stii mai multe. Vrei sa stii de exemplu care este cea mai cunoscuta dintre acestea, si cea mai des vizitata de catre turisti.

Biserica Evanghelica FortificataAsadar, biserica evanghelica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta din Romania. Aceasta biserica se afla in Transilvania, mai exact in judetul Brasov. Prejmer este o comuna aflata la o distanta de doar 15 kilometri de Brasov.

Bazele acestei biserici au fost puse acum foarte mult timp, in anul 1218 mai exact, de catre Cavalerii Teutoni. Biserica respectiva a fost supusa unor modificari insa odata cu trecerea timpului pentru a avea forma actuala.

O remarca foarte importanta de facut este ca aceasta biserica face parte din Patrimoniul UNESCO. Anul in care biserica a fost inclusa in acest patrimoniu este 1999. In plus, este singura biserica si singura destinatie din Romania prezenta si notata cu trei stele in Ghidul Verde Michelin.

Alte biserici evanghelice fortificate

Asadar, cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din tara se afla in comuna Prejmer. Exista insa si alte optiuni daca doresti sa vizitezi o astfel de biserica. Poti sa te orientezi tot spre judetul Brasov si sa vizitezi biserica de la Viscri.

Si aceasta biserica face parte tot din anul 1999 din Patrimoniul UNESCO. Poti chiar sa te orientezi spre biserica de la Harman.

De o foarte mare popularitate se bucura si biserica fortificata de la Biertan. Aceasta este de asemenea printre cele mai cunoscute biserici evanghelice fortificate de pe teritoriul tarii noastre. Este de asemenea inclusa in Patrimoniul UNESCO si este construita in stil gotic. Important de precizat este ca in perioada 1572 – 1867 a fost cetate de scaun pentru episcopul Bisericii Evanghelice.

Te poti orienta de asemenea si spre biserica de la Mesendorf. Aceasta biserica fortificata a fost construita intre secolele al XIV-lea si al XV-lea, in stil romanic. Cu trecerea anilor insa, a fost renovata insa s-a schimbat stilul, din stil romanic in stil gotic. In plus, din cauza riscului de prabusire, au fost eliminate boltele bisericii, insa turnul s-a pastrat in forma sa originala.

Asadar, acestea sunt cateva optiuni interesante daca doresti sa vizitezi o biserica evanghelica fortificata. Le poti vizita pe rand pe fiecare in parte, si poti sa te orientezi si spre alte biserici fortificate.

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, exista o multime de optiuni, in mod special in satele din Transilvania.

Citeste si...

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Puteti sa va orientati catre un penthouse Bucuresti excelent. Aveti o multime de …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Atunci cand vine vorba despre Cazare Bucuresti, va trebui sa aveti in vedere …

Cazare Brasov Centru

Cazare Brasov Centru

Cazare Brasov Centru Daca sunteti in cautare de Cazare Brasov Centru, atunci trebuie sa va …