Care sunt problemele unei instalatii electrice rezidentiale?
In momentul in care vine vorba despre instalatii electrice rezidentiale, stim cu totii ca acestea sunt necesare pentru fiecare locuinta. Aceste instalatii electrice sunt cele care alimenteaza locuintele cu energie electrica.
Fara o astfel de instalatie nu putem aprinde corpurile de iluminat in casa, nu putem folosi aparatele electrocasnice sau pe cele electrice. Nici macar telefonul nu il putem incarca fara a avea o instalatie electrica functionala in locuinta.
Dar, in momentul in care vine vorba despre instalatii electrice, acestea pot intampina anumite probleme de functionare.
Veti descoperi in cele ce urmeaza cateva exemple concrete de situatii in care poate fi necesar ca electricienii sa intervina asupra instalatiei electrice din locuinta.
Instalatii electrice rezidentiale: Cand intervin specialistii?
Asadar, exista cateva probleme care pot afecta instalatiile elecrice, si poate fi nevoie de interventia electricienilor. Vom vedea chiar acum care sunt cateva dintre aceste situatii:
1. Supratensiuni electrice
Supratensiunile electrice apar din mai multe motive. De exemplu, loviturile de fulger, liniile electrice deteriorate si cablurile defectuoase pot provoca supratensiuni.
Desi supratensiunea in sine dureaza doar o perioada scurta de timp, evenimentul poate provoca daune componentelor electrice ale casei tale. Durata de viata a aparatelor dumneavoastra poate scadea semnificativ.
Desi nu trebuie sa sunati un electrician daca va confruntati o singura data cu o asemenea problema, daca apar supratensiuni periodic, poate fi nevoie sa luati legatura cu un electrician. oblema ar putea fi un dispozitiv care este conectat la cablare sau la retea.
2. Scaderi in putere
Scaderile de putere sunt una dintre cele mai frecvente probleme electrice de acasa. Problema se datoreaza de obicei dispozitivelor defecte. Daca aveti un dispozitiv defect conectat la reteaua electrica, acesta va consuma prea multa energie.
Cand porniti dispozitivul, puterea din casa va scadea. Identificarea cauzei consumului de energie este o provocare, asa ca poate fi necesar sa contactati un specialist in reparatii si intretinere a unei instalatii electrice rezidentiale.
3. Socuri electrice frecvente
Nimanui nu-i place cand in propria locuinta au loc socuri electrice. Daca atunci cand conectati dispozitivele la curent are loc un soc electric, problema poate fi cauzata de cablaj sau de aparat. Pentru a determina daca dispozitivul este de vina, puteti incerca sa-l conectati la o alta priza.
Daca apare un soc in mai multe prize, vinovatul este dispozitivul. Dar daca socul are loc doar intr-o singura priza, priza si cablajul sunt de vina.
Sau, pentru a preveni orice alta problema cum ar fi deteriorarea aparatului, puteti chema un expert in instalatii electrice rezidentiale la fata locului. Acesta descopera rapid cauza aparitiei socurilor electrice si remediaza problema.
4. Arderea frecventa a becurilor
Este normal ca becurile sa se arda odata la o anumita perioada de timp. Cu toate acestea, nu este normal ca becurile sa se arda frecvent. Daca observati ca este necesar ca schimbati constant becurile, ati putea avea o problema la instalatia electrica.
Puterea becurilor poate fi prea mare pentru corp. Sau, ati putea avea izolatie prea aproape de lumina. Exista de asemenea, sansa sa aveti o problema mai grava. Daca aveti cablaje care nu se prezinta in cea mai buna stare pe circuit sau retea, aveti nevoie de un electrician.
Acestea sunt asadar, cateva probleme comune pentru instalatii electrice rezidentiale. Daca va confruntati cu oricare dintre aceste probleme, solutia este simpla. Luati legatura cu un electrician autorizat ANRE. Acesta soseste la fata locului, face o constatare rapida si apoi remediaza problema.