Monday , July 22 2024

Elevator pentru service auto

Elevator pentu service auto

Pentru a rezista pe piata, atelierele auto trebuie sa se puna la punct cu echipamentele utilizate. Un echipament indispensabil il constituie un elevator, indiferent de tipul acestuia. Sunt utile pentru a usura munca si pentru a micsora durata necesara reparatiilor.

Exista 4 reguli generale de utilizare a unui elevator

Achizitionare unui astfel de utilaj implica si autorizatii de montaj si functionare. Este necesara intocmirea unei documentatii pentru a obtine doua tipuri distincte de aprobari. Ambele se acorda de catre organul de control specializat ISCIR.

elevatorPrima aprobare ce trebuie primita este legata de montajul elevatorului. Acesta trebuie sa fie fixat pe o pardoseala rezistent, ce poate sustine atat greutatea aparatului cat si cea a masinii. Cea de-a doua aprobare vizeaza functionarea propriu zisa a elevatorului.

A doua regula tine de personalul manevrant al utilajului. Acesta trebuie sa fi certificat si sa fi urmat cursurile de specializare. Este examinat periodic pentru verificarea cunostintelor. Noi oferim chiar si Piese Cutie Viteze Camion. Va asteptam cu oferte!

In procesul de utilizare a unui elevator se foloseste in mod obligatoriu echipament special de protectie. Aici sunt incluse obiectele de vestimentatie in primul rand. Nu trebuie sa fie largi, deoarece exista riscul de a se agata in mecanism. Incaltamintea sa fie de asemenea, conforma cu indicatiile. Nu sunt acceptate bijuteriile si parul lung desprins. Nici ochelarii protectori nu trebuie sa lipseasca din echipament.

Ultima regula se refera la intretinerea aparaturii si la reviziile ce trebuie efectuate. O data cu trecerea timpului apare inevitabil si procesul de uzura. Elevatorul trebuie uns cu un tip special de ulei, gasit in comert. Procedura trebuie repetata saptamanala pentru suruburile de ridicare. Reviziile trebuie programate periodic si se efectueaza de persoane calificate. In cazul reparatiilor, pentru acestea se contacteaza doar firmele specializate si autorizate in acest domeniu.

Tipuri de elevator auto

In total sunt 4 tipuri de elevatoare, grupate in categorii mari. Exista elevator auto cu 2 coloane, cu 4 coloane, elevatoare foarfeca si cele pentru motociclete.

Fiecare tip are caracteristici distincte si sunt utilizate in functie de necesitatile service-ului auto.

Citeste si...

ITP Brasov

ITP Brasov

ITP Brasov Alegand un ITP Brasov de calitate, veti lua o decizie cat se poate …

Reconditionari Jante Brasov

Reconditionari Jante Brasov

Reconditionari Jante Brasov – Este alegerea ideala pentru tine? Un serviciu bun de Reconditionari Jante …

Vulcanizare Mobila Brasov

Vulcanizare Mobila Brasov

Vulcanizare Mobila Brasov Alegand acest serviciu de Vulcanizare Mobila Brasov, veti lua o decizie buna. …

Leave a Reply