Thursday , May 23 2024

De ce sa optati pentru dolomita naturala?

De ce sa optati pentru dolomita naturala?

Dolomita este un ingrasamant foarte apreicat de fermierii din tara noastra. Acest ingrasamant are numeroase efecte pozitive asupra culturilor. Veti afla cateva avantaje ale utilizarii acestui tip de ingrasamant.

Trebuie sa stiti ca dolomita reprezinta un ingrasamant natural. Aceasta poate fi folosita in cresterea productivitatii pentru o serie de culturi importante din Romania. Veti vedea ca utilizarea de dolomita naturala este o activitate intalnita la culturile de cartof, vita de vie sau pomi fructiferi.

Beneficiile utilizarii de dolomita naturala

dolomita naturalaDolomitul are ca principal avantaj faptul ca ofera un aport de calciu si magneziu de care plantele au nevoie. Acest aport de substante este ideal pentru plante deoarece le a oferi acestora o rezistenta sporita la cadere si frangere. Dezvoltarea tulpinilor si a sistemului radicular al plantelor este un alt beneficiu al utilizarii acestei dolomite.

Trebuie sa mai stiti ca acest ingrasamant nu are actiuni fitotoxice asupra plantelor. Chiar daca sunt folosite cantitati mari, plantele nu vor fi afectate.

Veti vedea ca lipsa calciului din sol are un efect negativ asupra plantelor. Aceasta lipsa influenteaza negativ absorbtia nitratilor dar si a ionilor fosforici. De asemenea, veti mai vedea ca daca veti aplica un astfel de ingrasamant, acesta va avea un efect pozitiv asupra plantelor.

Cum ajuta acest ingrasamant culturile dvs.?

Fructele vor avea o rezistenta mai mare la pastrare. De asemenea, plantele vor fi protejate mai bine de atacul bolilor si a daunatorilor. Dolomita naturala este folosita pentru corectarea aciditatii solului, avand niste efecte mai bune decat carbonatul de calciu. Acest lucru inseamna ca va putea fi folosita cu succes la niste culturi sensibile la calciu cum ar fi inul, cartoful sau telina.

Fructele vor putea fi pastrate pentru o perioada mai lunga de timp in depozite. De asemenea, acestea nu vor mai avea probleme cu petele de culoare maronie. Avand toate aceste beneficii in vedere, puteti alege acest ingrasamant.

Citeste si...

Cartier Rezidential Brasov

Cartier Rezidential Brasov

Suprizele pe care le puteti avea cand va mutati intr-un cartier rezidential Brasov Procesul de …

Transportul cu tirul

Transportul cu tirul

Transportul cu tirul Transportul cu tirul este unul dintre cele mai importante modalitati de transport …

Decodare Telefon Brasov

Decodare Telefon Brasov

Cine are nevoie de decodare telefon Brasov? In cazul in care doriti sa optati pentru …

Leave a Reply